1.Bundesliga | Olić: Riberyju i Robbenu ne smijem se približiti

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs250.snc4/39831_1361268792389_1251658655_30818952_3092472_n.jpg
Ne smijem doći blizu aut liniji, moram biti najmanje 10 metara udaljen od nje. Dođem li bliže, blokiram prostor Robbenu i Riberyju, rekao je Ivica Olić.

Da smije, neumorni Olić bi vjerojatno trčao po cijelom terenu za loptom, ali u Van Gaalovoj viziji to mu je strogo zabranjeno.

– Dok sam igrao u HSV-u, imao sam apsolutnu slobodu na terenu, ali ovdje u Bayernu sve je drukčije. I te kako moram paziti da ne iskoračim iz područja koje mi je trener zadao – rekao je hrvatski napadač za njemački Bravo Sport te dodao kako je Van Gaal posebno strog kad su u pitanju Ribery i Robben.

– Ne smijem se približiti aut liniji, moram biti najmanje 10 metara udaljen od nje. Dođem li bliže, blokiram prostor Robbenu i Riberyju, a to je strogo zabranjeno kod Van Gaala – objasnio je i nacrtao Ivica svoju ulogu u Bayernu.
Jednostavno rečeno, Ivičina uloga je biti u špici i u svakom trenutku spreman primiti loptu. A 150 milijuna eura vrijedna trojka mora naći način kako da je on dobije. Prošle sezone to je funkcioniralo fantastično, Olić je uvjeren da će i ove.
http://www.dw-world.de/image/0,,5478786_1,00.jpg
OLIĆ OBJAŠNJAVA ‘ZAKONE’ TRENERA VAN GAALA:

1. SREDINA TERENA JE ZABRANJENO PODRUČJE
Svih 90 minuta najmanje 10 metara moram biti udaljen od linije centra, ali i aut linije kako ne bih sužavao prostor kretanja Riberyju, Robbenu i Mülleru te napravio gužvu na terenu.

2. NAPAD NA GOLMANA I SLABOSTI BRANIČA
Ako golman primi loptu od suigrača, odmah u punom sprintu trčim na njega. Trčim i za braničima, napadam njihove slabosti na koje mi trener ukaže tijekom tjedna. Sve to on dobro prouči.

3. NI SEKUNDE ODMORA
Jedini sam napadač koji je stalno u pokretu. Moram se otkrivati Robbenu, Riberyju i Mülleru, a nakon što dobijem loptu, na meni je da odlučim hoću li je dodati, pucati ili samo sačuvati.

4. TKO PROBIJE TRAŽI OLIĆA
Probiju li se Ribery ili Robben, uvijek moram u sredini biti spreman prihvatiti loptu, podmetnuti nogu. Gotovo uvijek idem na prvu stativu. Za odbijance na rubu 16-erca brine se Müller.

fcbmunchen
Dva zlatna pravila na mome profilu: 1. Nepravim dizajne budalama, zato nepitajte me! 2. Ko ostavi na mome blogu komentar pozzz, navrni imam novi post ili slicno , ide na "BLOCK LISTU" blogger.ba korisnika zato postujte ova dva zlatna pravila :D

3 komentara

Komentariši