International : Klose, Olic, Altintop postigli golove za svoje reprezentacije, Conteno debitirao!

Odigrane su utakmice za kvalifikacije u Euro Cup koji ce se odrzavati u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

U 43. minuti Hrvatska je povela nakon što je jak udarac Olića golman Vannins odbio do Petrića koji glavom pogađa za 1:0 naših. Priču o pobjedniku naši su zaključili u 51. minuti nakon sjajne akcije, Rakitić je dodao na bok za Petrića koji na drugoj stativi nabacuje za Olića koji glavom povisuje na 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Darijo Srna, nakon kornera lopta se odbila na šesnaest metara a Darijo je silovito potegnuo iz prve i ‘proparao’ domaću mrežu.

Petrić je zabio za vodstvo Hrvatske (foto: Ante Čizmić/Cropix)

Turska u kojoj igra Bayernov Altintop pobijedila Kazahstan u Astani s 3-0 . Unutar samo tri minute, od 24. do 26., Turska je zabila dva pogotka i time potpuno odbacila neizvjesnost s ovog ogleda. Strijelci su bili Arda Turan i Hamit Altintop. Do kraja se i Nihat Kahveci upisao u strijelce. Ekipa Holandije u kojoj je veceras igrao Van Bommel ubjedljivo je savladala San Marino rezultatom 5:0. U U-21 reprezentaciji Njemacke, debitovao je Bayernov produkt Diego Contento. Ova reprezentacija odigrala je nerijeseno protiv Ceske 1:1.

7. septembra Demichelis ce biti odsutan zbog prijateljske utakmice Argentina – Spanija. Takodjer, Tymoscuk ce igrati ya svoju reprezentaciju Ukrajinu koja sutra igra protiv Poljske a 7. protiv Cilea.

by: fcbmunchen

fcbmunchen
Dva zlatna pravila na mome profilu: 1. Nepravim dizajne budalama, zato nepitajte me! 2. Ko ostavi na mome blogu komentar pozzz, navrni imam novi post ili slicno , ide na "BLOCK LISTU" blogger.ba korisnika zato postujte ova dva zlatna pravila :D

1 komentar

Komentariši